Információk, fontos tudnivalók

Információk, fontos tudnivalók

1, Az idei tanév írásbeli vizsgáinak időpontjait  itt olvashatod egy helyre összegyűjtve.
2, Minden esetben az alkalomhoz illően, iskolai egyenruhában jelenj meg.
3, Az írásbeli vizsgák esetében annak megkezdése előtt háromnegyed órával, a megjelölt helyszínen, teremnél légy ott. (Emelt szint esetében hasznos előre tájékozódni a helyszín/esetleg másik iskola megközelíthetőségéről)  Legyél pontos! (A vizsga megkezdését követően már nem kapcsolódhatsz be!!!)
4, Amit hozz magaddal: Feltétlen legyen nálad személyazonosság igazolására alkalmas érvényes igazolvány (SZEMÉLYI igazolvány,. vagy ÚTLEVÉL) valamint az előzőleg osztályfőnöködtől átvett értesítő papír.
5, Több, kék színű golyóstollat hozz, más színnel, és tolltípussal (töltő stb.) nem írhatsz. Az egyes vizsgatárgyakon a megengedett segédeszközökről az írásbeli vizsgán magadnak kell gondoskodnod. Azokban utólagos bejegyzés, többletinformáció nem szerepelhet, mert a felügyelőtanár elveszi. Csak a hivatalos listán szereplő, meghatározott típusú eszközöket használhatod. (matematika vizsgára a számológép, négyjegyű függvénytáblázat stb…, nyelvi érettségire szótár.., földrajz, történelem tantárgyak esetében a megfelelő atlasz!)  A vizsga során segédeszközt a vizsgázók nem cserélhetnek /adhatnak kölcsön egymásnak. (Még szótárat, számológépet sem)
A mobiltelefonodat kikapcsolt állapotban, külön helyen kell tenned az előre meghatározott helyen. Mobiltelefonod számológépként sem használhatod.
Az írásbeli vizsgán lefestőt, korrigálót használni NEM SZABAD.
A vizsgán nem megengedett eszközökkel ne próbálkozz!

6, A szóbeli vizsga esetében a behívóban szereplő időpontban kezdődő tájékoztató értekezleten mindenképp meg kell jelenned. Itt, az értekezleten tudod meg, hogy az osztályod számára megadott három nap közül melyiken kerül rá sor, hogy számot adj tudásordól, s az emelt szintű érettségik eredményét is itt teszik közzé.
Ha már tudod a szóbeli vizsgád pontos idejét, annak időpontja előtt legkésőbb egy órával legyél a gyülekező teremben. Ne feledd, akár közvetlen a nyitó értekezletet követően is sor kerülhet rád, a beosztás többnyire nem betűrendben történik.A szóbeli vizsgákhoz szükséges segédeszközöket az iskola biztosítja. Íróeszközről gondoskodj.

7, További információkat találsz jogszabályokban a www.oktatas.hu oldalon a köznevelés/érettségi menüpontban.

Mindenkinek sikeres vizsgát kívánunk!