Pályázatok, ösztöndíjak, versenyek

Pályázatok, ösztöndíjak, versenyek

I. A Magyar Innovációs Szövetség az Emberi Erőforrások Minisztériumával, valamint az M5 csatornával közösen immár 26. alkalommal hirdette meg az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyét.

Az elmúlt huszonöt évben tehetséges, kreatív fiatalok sora jelentkezett az ország minden részéből erre a versenyre, elismerést szerezve maguknak, tanáraiknak és iskolájuknak is. A díjazott fiatalok között több mint 2 millió forint ösztöndíj kerül kiosztásra, akik emellett 30 többletpontot is kaphatnak az egyetemre, főiskolára történő felvételi jelentkezés esetén. A legjobbnak ítélt fiatalok felkészítő tanárai is részesülnek ösztöndíjban.
A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny három győztese 2017 szeptemberében, Észtországban, Magyarországot képviselve, részt vehet az Európai Unió Fiatal Tudósok Versenyén. Idén szeptemberben, a brüsszeli Európai Unió Fiatal Tudósok Versenyéről az egyik magyar fiatal különdíjjal térhetett haza.
A hazai, Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre az eddigiekhez hasonlóan 15 és 20 év közötti fiatalok nevezhetnek (egyénileg vagy 2 fős csapatban), az általuk kiválasztott bármilyen tudományos munkával, innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő, ill. tudományos munka eredményével műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, valamint matematikai területről. A versenyen részt lehet venni egyéb versenyre készített pályamunkával, ill. műszaki alkotással is.

A jelentkezési határidő: 2016. november 28.
A Magyar Innovációs Szövetség, pályázatonként 50 ezer forinttal tudja támogatni a kidolgozást.
(Honlapra felkerült:2016.10.20. 20:18)

I.A HBLF-ROMASTER Alapítvány pályázati felhívása, melyre folyamatosan várják a diákok jelentkezését!
(Honlapra felkerült: 2016.10.17.  20:25)