A Leőwey ötven diákja segíti a pécsi Lions Club munkáját

A Leőwey ötven diákja segíti a pécsi Lions Club munkáját

182
0
MEGOSZTÁS

November 14-én 17 órakor ünnepélyes keretek között a Leőwey Klára Gimnázium és a Pécs-Normandia Lions Club vezetői együttműködési megállapodást írnak alá az iskola 9-11. évfolyamos tanulóinak közösségi szolgálatával kapcsolatos önkéntes munkájának megvalósítására.

forrás: Pécsi Újság

Mindkét fél vállalja, hogy évente 50 diákot küld és fogad szociális és jótékonysági, oktatási, kulturális és közösségi, környezetvédelmi feladatok önkéntes munkában történő ellátására – közölte Zalay Szabolcs, a Leőwey Klára Gimnázium igazgatója.

A felsorolt tevékenységek – tette hozzá – német, angol, francia nyelvű fordítást, tolmácsolást, informatikai adatbevitelt, nyilvántartások feltöltését, a jószolgálati rendezvényeken hostess szolgálatot, a családi napköziben korrepetálást, játszóház felügyeletét, szabadidő szervezést és a környezet védelmét óvó tevékenységeket foglalnak magukban.

– E megállapodás nem csak a kötelező 50 óra biztosítását jelenti a diákok számára, hanem lehetővé válik, hogy általa mind a tevékenységet végző személy, mind a környezete többé és értékesebbé váljon, hiszen végzésével mindenki olyan értékek birtokába jut, amelyek megerősíthetik a közösségi elköteleződés és felelősségvállalás tudatát, illetve mindezek mellett a későbbi élethelyzetekben vagy munkakeresésben fontos előnyöket biztosíthat – összegzett az igazgató.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ